fredag, juni 21
Shadow

Vilket är det bästa bredbandet utan fiber?

Allt fler hushåll och fastigheter ansluter sig till fibernätet och med det försvinner också det gamla ADSL-nätet. Har man däremot inte möjlighet att skaffa det får man leta efter andra lösningar – men vilket är egentligen det bästa bredbandet utan fiber? För många är den enda lösningen att skaffa ett mobilt bredband, som också är ett bra alternativ av flera olika anledningar.

Mobilt bredband – bästa bredbandet utan fiber?

Vill man ha det bästa bredbandet utan fiber kan man med fördel satsa på ett mobilt bredband. Med ett sådant kan man koppla upp sig med hjälp av 4G-nätet och det fungerar i princip var som helst – samt att man kan ta med sig det när man reser, arbetar och liknande eftersom det är just mobilt.

Hastigheten är förvisso inte lika bra som via fiber men i storstäder och på andra platser med bra täckning kan det räcka gott och väl för att förse hela familjen med internet. Mobilt bredband kan därmed vara det bästa bredbandet utan fiber och det finns dessutom en hel del att välja bland.

Vad ska man välja?

Om man bor i ett område där det ännu inte funnits möjlighet att ansluta sig till fibernätet, eller om man valt bort det av någon annan anledning, finns en hel del att välja bland när det kommer till mobila bredband och här kan man ställa sig fråga vilken leverantör som faktiskt har det bästa bredbandet utan fiber. Det finns som sagt en hel del att välja på och några punkter värda att kolla närmare på för att hitta det som passar bäst för en själv:

  • Abonnemang eller kontantkort?
  • Surfmängd
  • Pris
  • Täckning/nät
  • Bindningstid
  • Startavgift?

Vad gäller täckning är det framför allt viktigt om man bor på landsbygden eller på en plats där täckningen kan vara svajig. Inne i storstäderna är det sällan problem med täckning så där behöver man av naturliga skäl inte vara lika noggrann på just den punkten.

Däremot kan det såklart vara bra att kolla och jämföra priser, bindningstider, surfmängd och annat oavsett var man bor och var man behöver det bästa bredbandet utan fiber. Utgå från dom egna behovet för att hitta det alternativ som passar bäst – sedan är det bara att beställa och surfa vidare!