tisdag, maj 28
Shadow

Säkerhetsdörr och hemlarm ger bästa skyddet

Säkerhetsdörr och hemlarm ger bästa skyddet

Genom att komplettera hemlarmet med en säkerhetsdörr har du kommit en bra bit på väg mot det optimala skyddet. Och en sådan ytterdörr skyddar inte bara mot inbrott utan också mot brand och buller. Här berättar vi mer om combon och säkerheten den ger ditt hem!

Säkerhetsdörr och hemlarm gör det nästan omöjligt för en tjuv

Så du har ett hemlarm med uppkoppling mot larmcentral. Det är bra. Fast helst vill man förstås inte att tjuven ens ska komma in i bostaden. Därför installerar allt fler ytterdörrar som är säkerhetsklassade, säkerhetsdörrar. Med en säkerhetsdörr blir det riktigt jobbigt för tjuven att ta sig in. Hen är i praktiken chanslös med verktyg som bräckjärn, skruvmejslar och kilar. Beroende på typ av säkerhetsdörr stoppar den också för batteridrivna verktyg, som borrmaskiner. En säkerhetsdörr tar åtminstone längre tid att ta sig igenom än en vanlig, och tid är något en inbrottstjuv inte har! Eftersom en tjuv inte vill dra till sig uppmärksamhet och oftast jobbar under tidspress brukar de flesta helt enkelt gå förbi hem med säkerhetsdörrar. En säkerhetsdörr innebär oftast att det även finns ett hemlarm och det är också något som tjuvar vill undvika. En vanlig dörr behöver inte innebära ett hemlarm så det är självklart att man som tjuv väljer en bostad utan säkerhetsdörr när hen vill göra inbrott.

Hur säker är en säkerhetsdörr?

Ännu är säkerhetsdörrar vanligast i lägenheter. Detta eftersom fristående hus, kedjehus eller radhus ofta går att bryta sig in i genom fönster eller altandörrar. Däremot är säkerhetsdörren som komplement till hemlarm en bra idé även för sådana bostäder, eftersom tjuvar också drar sig för att göra inbrott i hem där det är svårt att ta sig ut med stöldgodset. Om man tillsammans med säkerhetsdörren även har hemlarm (vilket man borde ha) uppstår ett stort stressmoment för tjuven när hen står där och inte kan öppna dörren för att fly. Självklart kan hen ta fönstren, hen ör inte helt inlåst. Men det tar definitivt längre tid, påkallar mer uppmärksamhet och är svårare att få ut stöldgodset genom fönstret. Dessutom får du fördelar som bättre isolering mot såväl kyla som ljud med en sådan dörr. Det finns ingen undersökning som visar att säkerhetsdörrar minskar risken för inbrott, men det har testas för att motstå en mängd verktyg och angreppsmetoder. Denna funktion tillsammans med ett hemlarm gör en bostad enormt säker!