tisdag, april 16
Shadow

Populära cykelsitsar av hög kvalitet

Vingarna skapar ett avstånd mellan väggen och barnets händer som minskar risken för att handen kläms. Sits och sele kan tvättas i maskin och fästet för sitsen kan låsas fast i cykeln för att minska stöldrisken. Thule RideAlong passar barn från cirka 9 månader upp till de väger 22 kilo. Barncykelsadeln Thule RideAlong finns i butik från april 2014.

När man inte vill ha den på cykeln: Så är den väldigt enkel att ta av. Det enda som finns kvar är fästet, vilket gör att när du ska ha med barnet igen så är det smidigt att bara klicka på sitsen igen. Det gör det möjligt att låta stolen vara kvar på förskola exempelvis!

Jag tycker det är en snygg och smidigt cykelsits som har riktigt bra gung när man åker i den. Cykelsiten passar upp i åldrarna för att ryggstödet är högt och det finns justerbara fotstöd – verkligen en stol att växa i. Tyvärr är det ett jobbigt spänne, men jag hoppas den blir lättare efter mer användning. Stort plus för en förstärkt ram som skyddar hela barnet från sidorna vid fall. Jag tycker den är prisvärd och rekommenderar den varmt!
När den är monterad och barnet är i stolen så har den ett bra gung. Cykelsitsen hänger liksom fritt och stöter inte emot något.  Det innebär att det inte är hårt för barnet oavsett underlag. Väldigt bra om man är ute och cyklar i skog eller lite terräng.
Spännen: Det går som sagt att justera trepunktsbältet så det passar även de mindre barnen.  Jag tycker själva spännet på bältet är hårt och jobbigt. Man behöver trycka in framsidan och baksidan samtidigt och jag tycker det är svårt och gör lite ont på fingrarna.
Det jag verkligen gillar är att man kan spänna runt fötterna så barnet inte kan sparka och riskera att fasta med fötterna i hjulet. Det spännet är enkelt att ta på och av samt går att justera väldigt mycket.

En del av Thule cykelsitsar har en ”tilt-funktion”, det betyder att man kan luta stolen bakåt när barnet somnar precis på samma sätt som man kan göra med en bilstol.