tisdag, april 16
Shadow

Pensionssparande i fonder: Ta hjälp av en advisor

Pensionssparande i fonder: Ta hjälp av en advisor

Många klagar på sin pension och vill att den ska vara större. Det finns faktiskt ett sätt att få en del av sin pension att växa och det är genom fonder. Premiepensionen kan man spara i fonder och som hjälp i fondförvaltningen av sin pension kan man anställa en fondförvaltnings-advisor som är expert inom PPM-fonder. I den här texten berättar vi mer om fondförvaltning när det gäller sparandet av pensionen i en fond.

Byt fonder med hjälp av en fondförvaltnings-advisor

Fonder är inte bara för rika som vill få sina pengar att växa. Fonder är också ett alternativ för pensionssparande i olika former. Alla som har en beskattningsbar årsinkomst på minst 18 950 kr 2017 tjänar in till den allmänna pensionen från första kronan. Premiepensionen utgör en mindre del av den allmänna pensionen och placeras i fonder. Du kan själv välja i vilka fonder som pengarna ska placeras. Om du inte väljer själv placeras dina pengar i en statlig fond, AP7 Såfa. Byte av fonder inom premiepensionen utlöser ingen skatt på kapitalvinst. Därför ska du bara byta på så att du får den största möjliga vinsten. Här kan du behöva hjälp av en advisor inom fondförvaltning. Hen ger dig tips om vilka fonder och hur du ska placera ditt PPM.

Få din pension att växa med en advisors råd!

I din tjänstepension kan du, i olika utsträckning beroende på vilket avtal du tillhör, välja mellan traditionell livförsäkring och fondförsäkring. Byte av fonder inom tjänstepensionen utlöser ingen skatt på kapitalvinst. Därför kan det vara värt att byta till den fonden som din fondförvaltnings-advisor rekommenderar. Till premiepensionen i det allmänna pensionssystemet och till tjänstepensionen får arbetsgivaren göra avdrag för premier och du betalar inkomstskatt vid utbetalningen av pensionen. Fonderna du kan välja till premie- och tjänstepensionen är samma fonder som du kan välja till ditt privata fondsparande men inom premiepensionen och tjänstepensionsalternativen ges kraftiga rabatter på fondavgifterna. Men du måste inte oroa dig om att komma ihåg all den här informationen, advisorn har koll på detta, särskilt om hen är specialiserad inom PPM. Du borde titta efter en expert inom PPM så att du får den bästa hjälpen som du kan få av din fondförvaltnings-advisor. Sin pension vill man inte riskera, det är ändå framtidens säkerhet. Så att ha en advisor som hjälper dig med det du faktiskt behöver minimerar inte bara risken utan ökar chansen att få pensionen att växa.