söndag, juli 21
Shadow

Ozon en effektiv luktborttagare för bland annat bilar

Har du någonsin satt dig i en bil och undrat vad i allsin dar det är som stinker? Det kan vara i din egen bil men det kan även vara någon annans bil som du har satt dig i. Alla har vi varit med om odörer och dålig lukt. Men visste du att det finns en effektiv luktborttagare som du kan använda för att avlägsna lukten? Vi syftar på ozon, och genom att läsa vidare får du reda på hur denna gas kan vara lösningen på dina problem!

Risken är nämligen stor att du redan har testat en massa olika saker, dock utan framgång. Kanske har du idogt försökt att rengöra din bil genom att skrubba och greja. Du har förmodligen testat alla husmorsknep som finns att söka fram på nätet. Men när ingenting fungerar känner du dig hjälplös och kan till och med börja ge upp hoppet. Du bör dock inte misströsta – vänd dig istället till ozonet som luktborttagare!

Därför är ozon en väldigt effektiv luktborttagare för bilar m.m.

Ozon är en väldigt effektiv och kraftfull gas när det kommer till att ta bort lukt. Ozonet skapar nämligen en kemisk reaktion som bryter ner oönskade molekyler. Vi syftar såklart på de molekyler som utgör de ämnen som skapar dålig lukt i bilen, i hemmet och på andra ställen.

Ozon är nämligen en instabil molekyl som förstör andra molekyler som den kommer i kontakt med. Det innebär att såväl virus som bakterier förstörs när ozonet kommer i kontakt med deras cellväggar. På en molekylär nivå bryts dessa då ner genom att cellerna förstörs helt och hållet.

Detta kan du dra nytta av på följande sätt:

  • En ozongenerator som placeras i din bil kan avlägsna odörer i bilen.
  • Ozon är en permanen luktborttagare som inte bara tar bort lukten tillfälligt. Detta då källan till lukten tas bort snarare än att odören bara vädras ut eller dylikt.
  • Ihängande cigarettrök i bilar är ett vanligt problem som är svårt att tackla. Även denna lukt kan dock effektiv avlägsnas med hjälp av en ozongenerator!