tisdag, oktober 4
Shadow

Nöjesprofiler

Skribenten och journalisten Fredrik Virtanen är inte rädd för att sticka ut hakan och göra sin åsikt hörd. Han har alltid haft en passion för skrivandet och skrev sin första artikeln redan som 16-åring när han fortfarande bara gick på gymnasiet i Motala där han växte upp. Virtanen har jobbat som nöjesreporter, korrespondent i USA, recensent på TV, radiopratare och har även medverkat i Gomorron Sverige i SVT. Han är en känd profil som gillar att ta ut svängarna och har en stor läsekrets. Fredrik Virtanen är ofta personlig och självutlämnande i sina böcker och reportage vilket han fått mycket uppskattning för.

Hur jobbar Fredrik Virtanen?

Fredrik Virtanen är mycket noggrann i sitt jobb som journalist. Han ser alltid till att vara ordentligt påläst vilket ämne det än gäller. Han försöker att skriva på ett seriöst men samtidigt underhållandet sätt och att bygga upp ett förtroende till sina läsare. Han har en speciell intervjuteknik där han blandar banala frågor med mer seriösa konfrontationer. Han är aldrig rädd för att ställa kända personer och makthavare mot väggen.

Fredrik Virtanen i Almedalen

Fredrik Virtanen har lämnat sin position som krönikör på Aftonbladet och jobbar med numera med andra uppdrag. I somras gjorde han ett uppträdande i Almedalen på temat #me too. Seminariet var fullsatt och förutom Fredrik Virtanen deltog även mediekonsulten Jeanette Fors Andrée, Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och Lars Truedson som är VD för Tredje Statsmakten. Debatten handlade om när och hur namnpubliceringar bör ske och hur man bör hantera pressetiska frågor. Hela panelen var starkt kritiskt till hur namnpubliceringarna hade skett under #metoo-kampanjen. Fredrik Virtanen menade att namnpubliceringarna skedde för snabbt och att det många gånger handlade om förtal.

Fredrik Virtanen i TV8

Under flera år var Fredrik Virtanen programledare för en talkshow på TV8 som sändes från Marstrand inför livepublik samtidigt som en segelbåtstävling pågick i Bohusläns skärgård. Fredrik Virtanen är känd för att vara provokativ och för att driva med andra människor. En gång gick han till angrepp mot sportjournalisten Peppe Eng för hans deltagande i ”Let’s dance”, inlägget plockades senare bort av den ansvariga utgivaren på Aftonbladet. Virtanen bad även Eng om ursäkt och bjöd in honom till sin talkshow på TV8 men Peppe Eng accepterade inte inbjudan och de två fick aldrig tillfälle att prata igenom händelsen.

Författaren Fredrik Virtanen

Fredrik Virtanen har skrivit flera böcker. En av dem heter ”Kraschad: så förlorade jag en miljon på börsen”. Det är en självutlämnande reportagebok som delvis bygger på Virtanens egna upplevelser från börskraschen 2008 då flera miljarder kronor gick upp i rök och världens börser kraschade. Det var inte bara Lehman Brothers som gick i konkurs, även Fredrik Virtanen förlorade en stor summa pengar när världens börser föll fritt. Han har spekulerat bort över en miljon kronor och kallar sig själv börsmissbrukare. Fredrik Virtanens spel med aktier började med att han köper ett fåtal aktier i sin barndomsstad Motala och sedan fortsätter det med aktiemäklare på Manhattan i New York och Stureplan i Stockholm.