tisdag, maj 28
Shadow

Köp rätt PWO

Köp rätt PWO

Det finns ett stort utbud av kosttillskott att ta före träningen. Det betyder inte nödvändigtvis att det är enkelt att välja rätt PWO, utan vissa produkter är bättre än andra. Generellt sett kan man säga att de kosttillskott som innehåller en hel rad olika ingredienser inte alltid är de bästa. En lång lista av ingredienser innehåller nämligen ofta fyllmedel eller endast mindre mängder av de verksamma ingredienserna.

Genom att satsa på en PWO med ett färre antal ingredienser kan du ofta få en bättre produkt som har en större positiv inverkan på din prestationsförmåga. En bra PWO bör innehålla koffein, kreatinmonohydrat och citrullinmalat. Koffeinet kan ge dig den extra energi som behövs för att genomföra ett kvalitativt träningspass och för att orka göra ytterligare en repetition trots att du känner dig trött. Citrullinmalat är ett ämne som för näringsämnen och syre till dina muskler och kan boosta din prestationsförmåga.

Kreatinmonohydrat kan öka din muskelmassa och styrka. Kreatin är ett tillskott som du även kan ta fristående från din PWO. Det kan tas när som helst under dagen, men genom att inkludera det i det tillskott som du tar före träningen kan du säkerställa att du på regelbunden basis tillför kroppen kreatin.

En bra PWO förhöjer prestationsförmågan

Beta-alanin och BCAA är två andra ingredienser som du med fördel kan inkludera i din PWO. I en studie där forskarna undersökte effekten av kosttillskott som tas före träning, som innehöll koffein, kreatin och aminosyror, signifikant kan förbättra såväl träningsvolymen som den kritiska hastigheten. Deltagarna i studien hade givits ett kosttillskott innehållande 100 mg koffein, 1,5 g kreatin, 1 g BCAA, 9 g vassleprotein, 2,5 g larvsvamp samt en blandning på 0,75 g med citrullin och rosenrot.

Denna PWO hade deltagarna under tre veckor tagit före högintensiv träning. Forskarna kunde se en tydlig skillnad mellan de deltagare som före den högintensiva träningen tog kosttillskottet och de deltagare som gavs placebo. Man kunde dessutom notera en förbättring vad gäller den magra kroppsmassan. En annan slutsats av studien var att den låga doseringen av ingredienserna koffein, kreatin, BCAA, vassleprotein och larvsvamp förmodligen låg bakom den ökade aeroba prestationsförmågan, den ökade träningsvolymen samt den bibehållna magra kroppsmassan.