fredag, juni 21
Shadow

Jämför och välj bland Sveriges billigaste abonnemang

Att välja abonnemang kan kännas krångligt och det tar ofta tid att sätta sig in i och förstå de olika parametrarna som spelar in för priset. Det är nämligen inte bara slutpriset som avgör om det är billigaste abonnemang, utan man bör också jämföra saker som surfmängd och tidsbegränsade erbjudanden. Exempelvis finns det många operatörer som erbjuder sänkt prisnivå under de första månaderna. Vilket som är Sveriges billigaste abonnemang ändras också kontinuerligt, och det som vill hålla priset nere och är flexibel kan därför spara pengar genom att ofta byta operatör.

Billigaste abonnemang varierar

Något av det bästa man kan göra för att ha ett riktigt lågt pris på sitt abonnemang är att ständigt jämföra olika operatörer och deras erbjudanden. Mobiloperatörer skapar hela tiden nya abonnemang för att vara konkurrenskraftiga på marknaden, och om man kan vara flexibel finns därför mycket pengar att spara. Den som inte har en mobil ingående i abonnemangen kan därför byta operatör och enkelt flytta över sitt nummer till den nya operatören.

Andra saker att tänka på

Det enklaste man kan göra för att hitta det billigaste abonnemanget är att använda sig av en jämförelsetjänst. På så vis får man inte bara koll på totalpriset utan också bättre insikt i de olika saker som spelar in för priset och för kvalitén på abonnemanget. Några av de viktigaste parametrarna att jämföra för mobilabonnemang är:

  • Surfmängd
  • Täckning
  • Kundtjänst
  • Bindningstid

Det billigaste abonnemanget finns runt hörnet

Utöver att jämföra och hålla koll på viktiga delar som spelar in för priset kan man göra vissa saker själv för att hitta det billigaste abonnemanget. En bra sak är att se över sin mobilanvändning och verkligen fundera över vad man behöver. Att betala för obegränsad surf är helt enkelt inte nödvändigt för de flesta, eftersom många bara använder 2–4 GB per månad. Om man tycker att det är viktigt att det enkelt går att ringa till en kundtjänst och dessutom snabbt få hjälp av denna, är detta något man bör titta extra på. Många av de mindre mer avskalade abonnemangen har sparat in på sådant som bra kundbemötande för att hålla priserna nere. Genom att reflektera över sina egna behov kan man öka chansen att hitta det billigaste abonnemanget som dessutom passar en perfekt.