tisdag, maj 28
Shadow

Hur vet man att man behöver parrådgivning?

Högljudda bråk eller en tystnad som driver till vansinne. Båda delarna kan tyda på att det finns ett problem i relationen och då kan parrådgivning vara den enda lösningen för att ta sig vidare. Ofta behöver man lära sig att lyssna och kommunicera bättre vilket man kan göra med rätt typ av hjälp och verktyg.

Vanliga varningstecken

Det finns många varningstecken som riskerar att på sikt tära på en relation så pass att den går i krasch. Det gäller därför att vara uppmärksam på mönster som kanske är så vanligt förekommande att dom blivit vardag, för att istället söka hjälp i form av parrådgivning. Nedan följer några vanliga exempel:

  • Otrohet
    Har den ena parten haft en otrohetsaffär uppstår ofta sår som är svåra att läka. Kanske vill man att relationen ska lappas ihop men då krävs också förmågan att förlåta. Att komma över sveket på egen hand är inte det lättaste och många par använder sig av parrådgivning av just denna orsak.
  • Ständiga bråk
    Tar bråken hemma aldrig slut? I så fall finns det förmodligen en bidragande orsak till det, även om ni inte själva kan komma på vad det är. Att leva med ständiga bråk är det få som orkar i längden, så se till att söka hjälp.
  • Bristande kommunikation
    Pratar ni inte längre med varandra? Även detta är vanligt och kan leda till problem. Kanske tar du för givet att det är partnerns tur att hämta på dagis, handla, tvätta eller något annat utan att säga det. Det glöms bort och irritation uppstår. Kommunikation är A och O i en relation och även det något man kan få hjälp att förbättra genom parrådgivning.

Hitta en parrådgivare i närheten

Det finns många yrkesroller som arbetar inom parrådgivning, bland annat psykologer och socionomer. För att snabbt och lätt se över vilket utbud som finns är internet att föredra. Bor ni till exempel i Sollentuna och vill hitta en rådgivare där tar ni upp en sökmotor och skriver in ”parrådgivning i Sollentuna”. Sökresultatet kommer ge er flera valmöjligheter eftersom det finns ett bra utbud. Besök Stockholms parrådgivning vid behov av parrådgivning i Sollentuna.

Det går även att vända sig direkt till Sollentuna kommuns familjerådgivning för hjälp men ofta kan väntetiderna vara något längre hos kommunerna än hos privata aktörer. Ett tredje alternativ är att vända sig till Svenska kyrkans familjerådgivning, där alla är välkomna.