tisdag, maj 28
Shadow

Hjälp via parterapi på Kungsholmen

Många par råkar ut för att relationen hamnar i gungning. Orsakerna kan variera men det finns hjälp att få. För er som vill försöka att fixa relationen och komma varandra närmare igen är parterapi på Kungsholmen ett bra alternativ. Parterapi kan se ut på olika sätt och går vanligtvis till på så vis att man träffar en terapeut. Det är oftast lättare att samtala med varandra när en tredje person finns närvarande, någon som inte känner er. En utbildad terapeut styr upp samtalet och ser till att båda parter får prata. Parterapi kan vara bra för par med olika problem, det kan handla om allt från att paret är nära att skilja sig, att de behöver hjälp med sin intima relation eller något helt annat. Det är inte en svaghet att söka hjälp för att laga relationen, snarare är det ett tecken på styrka – ni vill fortsätta jobba på era problem.

Då kan parterapi på Kungsholmen vara bra

Har ni börjat bråka framför era barn? Upplever du att din partner är extremt svartsjuk och kontrollerande? Eller kanske har ni olika viljor som inte verkar gå att få ihop? Parterapi kan hjälpa er att se saker och ting från ett nytt perspektiv. Med terapeutens hjälp får ni bra verktyg att styra upp samtalen och komma fram till konkreta lösningar istället för att bara bråka. Kompromisser är ett måste i en fungerande relation, ni är ju trots allt två stycken individer.

Olika typer terapi

Det finns många typer av parterapi, bland annat emotionellt fokuserad terapi, integrativ beteendeterapi och KBT. Beroende på vilka svårigheter och problem ni har som par finns alltså olika terapityper som kan vara passande. Du kan kontakta kommunen för att få mer svar på vilken terapi som kan lämpa sig bäst. Ett annat alternativ kan vara att prata med nära vänner och familj som man kan anförtro sig till och be om rekommendationer om de själva har haft bra erfarenhet med någon. De nära dig känner eventuellt dig och din partner tillräckligt bra för att kunna se om någon de känner till passar just er.