söndag, juli 21
Shadow

Här är fördelarna med ett företagslarm

Här är fördelarna med ett företagslarm

Oroar du dig ofta för inbrott på företaget? Om svaret är ja bör du överväga tanken att skaffa företagslarm. Om svaret är nej bör du också överväga tanken. Många tycker att risken att bli utsatt för brott känns för låg för att det ska vara värt pengarna men om dagen kommer när ett brott faktiskt sker, kommer man förmodligen ångra att man valt att inte installera ett larm.

Ökad trygghet dygnet runt

Ett företagslarm kan som sagt kännas överflödigt för en del och även om man inte själv tror att man löper någon större risk att bli utsatt för till exempel inbrott så finns den där. Ett larm är till mest nytta när man själv eller någon annan inte är där, till exempel under kvällar, nätter och helger. Det är såklart då tjuven väljer att slå till – men med larmade lokaler kan man känna sig trygg dygnet runt, året runt, var man än befinner sig.

Man behöver aldrig riskera att överraskas den där dagen man kliver in och ett inbrott eller annat brott har skett, utan man kommer vara väl upplyst redan när brottet begås. Det må vara en lite tröst, men en viktig sådan.

Mindre risk för brott

Även om inte alla tjuvar räds ett företagslarm, eller andra larm för den delen, så finns det faktiskt bevisat att man löper mindre risk att bli utsatt om det finns ett. Har tjuven sett ut just ditt företag som mål men möts vid dörren av skyltar som visar att lokalerna är larmade finns en chans att han eller hon låter bli.

Skulle man ändå bli utsatt får man som tidigare nämnt snabbt koll på läget om det finns ett företagslarm, och är man dessutom uppkopplad till en larmcentral kommer väktare att vara på plats snabbt. I bästa fall kan gärningsmannen gripas direkt på plats!

Mindre svinn med företagslarm

Beroende på vilket typ av företag man driver kan det finnas en risk för stöld och snatteri – kanske sådant som aldrig ens upptäcks fören det är dags att inventera. Ett komplett företagslarm med tillhörande övervakningskameror kan råda bot på det problemet. Finns synliga kameror monterade väljer nog dom flesta att avstå från att snatta, vare sig det gäller en chokladkaka eller ett smycke.

Andra fördelar med företagslarm:

  • Billigare försäkring
  • Tillgång till bevismaterial, även om tjuven hinner försvinna iväg