tisdag, april 16
Shadow

Funktioner när WooCommerce och DACHSER interagerar

E-handelsföretag som använder WooCommerce som plattform kan skapa en automatisk integrering med företagets konto hos Unifaun. Unifaun har i sin tur samarbete med de allra flesta stora logistikföretag, däribland DACHSER. På detta sätt kan fraktsedlar till detta logistikföretag skapas utan att företagaren behöver göra mer än att skriva ut dem.

Funktionen i korthet

Till E-handelsplattformen WooCommerce kan ett plugin installeras som interagerar mellan WooCommerce och Unifaun. Detta plugin heter Woo Pacsoft Unifaun och är gratis att ladda hem. För att aktivera funktionen behöver företagaren ett konto hos Unifaun samt aktiverat en tjänst som heter orderkoppling. Tjänsten kostar ca 2500 kr att aktivera och sedan ca 2000 kr per år. När tjänsten beställs får företaget en API-nyckel som ska anges i detta plugin. Det som sker nu är att informationen som kunden anger, när en beställning läggs, direkt förs över till Unifaun och där skapar en fraktsedel till DACHSER. Företagaren loggar in, skriver ut och använder dessa vid de tillfällen som DACHSER ska användas som logistikpartner.

Från WooCommerce – Till DACHSER – Funktionerna

 • Synkronisering
  Det är möjligt att välja mellan automatisk alternativt manuell synkronisering av den information som lämnas av kunden, via WooCommerce, vid en order. Väljs automatisk behöver alltså inget göras för att fraktsedlarna WooCommerce till DACHSER ska skapas. Allt sker helt automatiskt och det enda som behöver ske är en utskrift.
 • Kompatibelt med många logistikföretag
  Eftersom Unifaun har ett mycket brett samarbete med logistikföretag kan denna automatiska överföring av information användas även om andra logistikföretag används. En kompatibilitet som innebär att företagaren kan ha ”allt på samma ställe”
 • Avisering
  Hur ska kunden få veta att ett paket är på väg? Det går att välja notifiering via SMS eller mail. Självklart går det även att kombinera detta så att kunden blir notifierad via två vägar. Detta är något som kunderna överlag uppskattar och något som allt fler företag börjar använda i kommunikation med kunderna. Delvis kan det även få ner antalet frågor om leveranser till kundtjänst.
 • Separata paket – eller inte
  I systemet går det även att ange om varje enskild produkt ska skickas i separata paket eller om det ska skickas i ett enda kolli.
 • Testa och lär dig
  I det plugin som installeras kan ”Test mode” väljas. Ett sätt att testa integreringen innan den genomförs på riktigt.