söndag, juli 21
Shadow

Familjeunderhållning i Uddevalla

Ju äldre barnen blir, desto svårare kan det vara att få med dem till och engagera dem i gemensamma aktiviteter för hela familjen. Speciellt om man till exempel bor i en lite mindre stad som Uddevalla, eftersom att utbudet då kan vara lite mer begränsat än i större städer. Men även mindre städer då som Uddevalla har nästan allting någonting för de flesta åldrar, man kan ibland bara behöva leta lite extra eller använda sin fantasi. Vilken aktivitet som passar beror såklart också på vädret. En solig sommardag är de flesta nog sugna på att packa bilen med badkläder och en stor härlig fikakorg och ta sig ut till havet. En regnig dag är det poppis att gå på bio eller mysa på något museum. En inomhusaktivitet som brukar vara poppis inom familjeunderhållning i Uddevalla är bingon. Den brukar roa barn som vuxna och är en rolig aktivitet att göra tillsammans hela familjen.

Regler för bingo i Uddevalla

När man åker iväg hela familjen för att spela bingo, så behöver man inte stressa allt för mycket för att passa några tider. Vanligtvis brukar en bingohall nämligen fungera som så att spelen hela tiden avlöser varandra vilket innebär att man kan börja spela nästan när som helst, det vill säga när nästa spel börjar. Ett spel brukar för det mesta vara i tio minuter, och under spelets gång har man oftast tre olika chanser att vinna.

Många har kanske sett bingo på tv och kan därför reglerna därifrån. Bingo är dock inte så svårt att lära sig och det beror i princip bara på tur när man spelar. Det första man behöver göra när man ska spela bingo är att köpa bingobrickor, så att man kan vara med och spela. I bingo finns det sedan en person som är utropare, som ansvarar för att ropa upp de nummer som kommer. Om ett nummer ropas upp som finns med på ens bricka så markerar man den rutan på brickan. Den vanligaste varianten att spela är när målet är att man ska få en vågrät rad på sin bingobricka, men i vissa spel gäller det att få en lodrät eller till och med en diagonal rad.