söndag, juli 21
Shadow

Anlita en medietränare för att maximera din medianärvaro

I dagens digitala tidsålder är det viktigt att skapa en medienärvaro och hantera denna på ett bra sätt. Detta är inte längre en lyx utan snarare en nödvändighet. Oavsett om du är en VD som förbereder sig för en viktig intervju eller en PR-person som hanterar en större kris behöver du få ut ditt budskap på ett bra sätt. Detsamma gäller också om du är en företagare som har tänkt lansera en ny produkt. Därför bör du anlita en medietränare för att få hjälp med att maximera din medianärvaro.

4 fördelar med att anlita en medietränare

Om vi ska belysa några av fördelarna med att anlita en medietränare vill vi främst nämnda dessa aspekter:

  • Expertkunskap om kommunikationsstrategier. En person som ägnar sitt yrkesverksamma liv åt att träna andra personer att hantera medier har en stor förståelse för kommunikationsstrategier. Därmed kan denne lära dig att inte bara besvara mediernas frågor utan även formulera dina svar på ett strategiskt sätt. Därmed kan du skapa en mer positiv bild av dig själv och ditt budskap i allmänhetens ögon.
  • Kan det här med krishantering. En annan fördel med att anlita en professionell medietränare är att en sådan kan hjälpa till när det kommer till krishantering. Idag tillhandahålls och sprids information omedelbart och utan fördröjning. Därmed kan kriser snabbt uppstå och de kan lätt eskalera och skada ditt rykte. Därför är det viktigt att du får den hjälp som du behöver för att hantera kriserna på ett effektivt sätt. Till exempel behöver du lära dig att hantera en presskonferens i ett pressat läge.
  • Kan erbjuda praktisk träning. Ytterligare en fördel med att anlita en sådan här person är att du sannolikt kan erbjudas att få praktisk träning. Detta innebär att du får möjlighet att öva genom att delta i simulerade intervjuer med olika scenarion. Denna praktiska erfarenhet är väldigt givande och lärande. Dessutom kan du få omedelbar feedback och goda råd.
  • Hjälper dig att bygga upp ditt självförtroende. Du kan även få hjälp med att bygga upp ditt självförtroende när det kommer till att hantera pressade situationer. Detta med hjälp av praktisk träning som hjälper dig att få fram ditt huvudsakliga budskap och se bra ut i intervjuer.