tisdag, maj 28
Shadow

Andra operatörer i Telias nät

andra-operatorer-i-telias-nat

Att ha en bra täckning för sin mobil är något som är viktigt för de flesta, och brukar vara en avgörande faktor när man väljer operatör för sitt mobilabonnemang. Telia är Sveriges äldsta operatör och har flera år i rad vunnit pris för bästa mobilnät i hela Sverige. Idag är Telia inte ensam operatör på sitt mobilnät dock, utan det finns flera andra operatörer i Telias nät som helt enkelt hyr in sig där. Det är nämligen enbart fyra stycken olika operatörer i Sverige som har sina egna mobilnät idag. Förutom Telia så är dessa Tele2, Tre och Telenor. 

Idag finns det flera andra operatörer i Telias nät

Mängden operatörer som erbjuder mobilabonnemang i Sverige idag ändras ständigt, när företag köps upp, försvinner från marknaden eller startas upp. En del mobiloperatörer startar till exempel dotterbolag vilket utåt sett verkar vara en ny operatör för kunderna. Ofta så är dessa dotterabonnemang billigare och riktar sig främst mot till exempel studenter eller ungdomar. Då hur dessa företag sig in på de större operatörernas nät. I Telias fall så är det för närvarande fyra andra operatörer i deras nät. Dessa är:

  • Halebop
  • Fello
  • Telness
  • MyBeat

Detta erbjuder de andra operatörerna 

Halebop och Fello ägs båda två av Telia, medan Telness och MyBeat inte gör det, och är också de två bolagen som riktar sig främst till privatpersoner medan Telness och MyBeat främst fokuserar på företagskunder. Halebop är väldigt omtyckt av sina kunder och har vunnit pris för det vid flera olika tillfällen. De erbjuder totalt fyra olika abonnemang för att göra det så smidigt som möjligt för sina kunder. För studenter finns det två olika abonnemang att välja mellan som är ekonomiskt fördelaktigare. Varken Halebop eller Fello har någon bindningstid, och hos båda operatörerna kan man spara den surf som man inte använt till efterföljande månader. 

Hos Fello kan man spara upp till 26 GB medan det inte finns någon maxgräns hos Halebop. Fello erbjuder sina kunder fem olika abonnemang, medan det finns särskilda abonnemang med billigare priser och helt enkelt bättre villkor för studenter, samt för de som har barn eller är över 55 år gammal. Även om Telia har bäst mobilnät i Sverige så kan det alltså vara värt att kolla in de andra operatörer som finns i Telias nät innan man tecknar ett abonnemang.