tisdag, april 16
Shadow

Kända klänningar

”En snygg klänning kan påminna dig om allt det vackra i livet.” – Rachel Roy, designer
Klänningen – det där mångfaldiga plagget du kan bära precis när som helst – har en lång historia bakom sig. Plagget finns i massor av olika färger och stilar, storlekar och längder, och ju mer tid som går, desto fler modeller får vi att välja bland, både gamla goda klassiker och fräscha nyheter. När du ska på fest – välj då en lång aftonklänning i en vacker färg som du kombinerar med ett elegant smycke och en fin håruppsättning. Du kan aldrig gå fel med klassiska nummer! Behöver du en lätt liten sommarklänning, välj då ett blommigt plagg tillverkat i ett luftigt och lätt tyg, och kombinera den med en snygg hatt för de soligaste dagarna. Klicka här för klänningar på nätet!

Klänningar som inspirerat oss under årens lopp

Det finns klänningar vi minns särskilt för deras elegans, eller till och med extravagans. Här kan du läsa lite om några av dessa och bli inspirerad inför ditt nästa köp:

 • Audrey Hepburns ”Lilla Svarta”.
  Vem minns inte Holly Golightlys vackra svarta klänning som var designad av Givenchy själv? Tillsammans med de svarta handskarna och pärlhalsbandet har denna klänning blivit en modeikon för Hollywood-glamour.

 • Marilyn Monroes vita plisserade.
  Klänningen som filmstjärnan bar i ”Flickan ovanpå” skapades av designern William Travilla. År 2011 auktionerades den ut för USD 6 miljoner.

 • Keira Knightleys smaragdgröna skönhet.
  Knightley bar denna klänning i filmen ”Försoning”. Modellen tog världen med storm, och har sedan dess flera gången utvalts som världens vackraste. Idag finns den på V&A Hollywood Costume Exhibition.

 • Jennifer Lopez Versace-nummer.
  På Grammy-galan år 2000 dök J. Lo. upp i en grön genomskinlig klänning designad av Donatella Versace. Plagget gjorde modehistoria på några ögonblick och som tack för publiciteten fick Lopez behålla klänningen.